Twitch – Vad är det?

Något som jag har stött på allt som oftast när jag streamar är Twitch. Denna streamingtjänsten gjorde mig riktigt nyfiken och jag tog reda på vad det innebär. Jag kom fram att det är streaming som sänds direkt och att det bara rör sig om olika typer av datorspel.

Visserligen är jag inte mycket för datorspel, men har förstått att det blir allt större och att det till och med går att tävla i olika E-sporter. Det diskuteras till och med att det ska bli en OS-gren, men den typen är mycket stor i alla fall. Det går till och med att betta på E-sport hos vissa bettingsajter. Sådant tycker jag är mycket fascinerande.

Twitch har i alla fall blivit lite samlingsplats för de som spelar videospel. Då går nämligen lägga ut sina egna filmer som de har spelat in när de spelar ett datorspel och kommenterar live. Dessutom så kan du som datorspelare streama olika E-sportevent och tävlingar. Det bästa är att du kan ladda ner en app till din Android eller iOS telefon/surfplatta, för att följa allt händer på Twitch. Men det går i och för sig lika bra att se via din dator eller vissa spelkonsoler också, om du hellre vill göra det.

Men efter att ha kollat upp vad Twitch var för något, så insåg att deras streamingtjänst kommer jag verkligen inte ha nytta av. Men jag kan tänka mig för de som verkligen gillar datorspel och E-sport så är denna typ av streaming ett bra alternativ. Jag håller mig till att se på serier, filmer och vanlig sport istället. Men jag tycker naturligtvis att det är bra att tjänsten finns. För vi alla har ju olika saker som vi gillar här i livet. Då är det bra att det finns så stort utbud av olika typer av streamingstjänster.