Favorit tv-serier

Jag är ju den typen som gillar följa serier av olika slag. Det kan till och med hända att när jag står och lagar mat, viker tvätt eller något liknande så ”drömmer” jag mig bort i någon tv-serie av något slag. Då jag börjar fundera på vad som ska hända i nästkommande avsnitt eller på vad som hände i det senaste. Jag kan till och med tänka på andra scenarier och vad som skulle hända då med karaktärerna i tv-serien.

Mina favoritserier kommer oftast från HBO Nordic. Fördelen med serier från dem är att de oftast producerar sina egna dramatiska serier och har undertexter på svenska och de andra skandinaviska språken. Jag kan tycka det är skönt att ha text emellanåt, speciellt när jag har krupit ner i sängen och ska sova, för att se en serie och då har volymen väldigt lågt.

Dessutom gillar jag att HBO har den servicen att jag kan se vilken av deras serier när som helst och var som helst, så länge jag har internet. Ibland tycker jag att jag vill bädda ner mig i soffan en regnig söndagseftermiddag bara för att se ena avsnittet efter det andra av en serie.

En av mina favoriter bland serier är Game of Thrones. Då man kan följa de starka kvinnorna, som får se till att det ska hända något i deras liv och inte vill bli styrda av männen. Jag ser verkligen fram nästa säsong, men tyvärr kommer den inte förrän nästa år. Något som jag också gillar med just den serien är att all handling sker i en fantasivärld.

Annars tittar jag också på Sex and the City, Sopranos och True Blood, som också är serier som HBO ligger bakom. Det är en blandad kompott av serier och jag gillar att variera mitt utbud för de innehåller olika typer av spänning och det gillar jag!